MenuLevensmiddelenkrant

Spar start proef met citywinkels

ZEVENBERGEN – Spar start in maart een proef met een nieuw type citywinkel. In maart en april worden zes of zeven winkels omgebouwd naar dit concept, dat met losse modules een hoog conveniencegehalte moet bereiken.

Binnenkort gaat een delegatie van het hoofdkantoor ter inspiratie met zes Spar-ondernemers naar Ierland om daar conveniencewinkels van Spar te bekijken. Niet veel later, in de maanden maart en april, gaan de zes winkels om en waarschijnlijk komt daar nog een nieuwe vestiging bij. Het concept voor de Nederlandse markt is gestoeld op de al bestaande citywinkels in Alkmaar en Utrecht, die ook tot de om te bouwen vestigingen behoren.

Spar verwacht veel van de ontwikkelde modules voor de citywinkels. “Denk daarbij aan modules voor sandwiches, pizza’s, belegde broodjes, verse sappen of kant-en-klare maaltijden”, aldus algemeen directeur Sjaak Kranendonk van Spar. De modules hebben elk een eigen gezicht. Als de resultaten goed zijn, wil Spar het concept in meer binnenstedelijke gebieden toepassen.

Lees het volledige verhaal in Levensmiddelenkrant week 04. Abonnement aanvragen kan hier.

Bron: