MenuLevensmiddelenkrant

Supermarkten op de bon door zondagsopening

ZOETERMEER - Twee C1000 supermarkten in Zoetermeer zijn bekeurd wegens het overtreden van de winkeltijdenwet. Afgelopen december stemde de gemeenteraad tegen een verruiming van de koopzondagen, waardoor ondernemers nu het haasje zijn.

Het handhavingteam van de Gemeente Zoetermeer controleerde de week samen met de politie vier supermarkten. Twee supermarkten – in Meerzicht en de Rokkeveen-Groen Blauwlaan - waren
open en hadden hiervoor geen ontheffing. Zij zijn door de politie bekeurd.

Weggestemd
Op grond van de Winkeltijdenwet en de door de gemeenteraad vastgestelde winkeltijdenverordening wijst het college van B&W twaalf zon- en feestdagen per jaar aan waarop winkels geopend mogen zijn. Het voorstel van het college om de koopzondagen vrij te geven is in december 2009 niet overgenomen door de gemeenteraad. Vervolgens bepaalde het college twaalf koopzondagen en twee bijzondere koopzondagen voor 2010. De gecontroleerde supermarkten zijn eerst schriftelijk gemaand om zich aan de Winkeltijdenwet te houden. Hieraan gaven zij geen gehoor. De betrokken ondernemers stellen dat dit aantal in de praktijk onvoldoende is en ze op zondag wel open moeten gaan, om de lokale concurrentie het hoofd te kunnen bieden.

Bron: Streekblad