MenuLevensmiddelenkrant

Wurgparkeren Hoogvliet van de baan

LEIDEN – Met ingang van deze week verlaagt Hoogvliet de tarieven van haar parkeergarage aan de Leidse Breestraat drastisch. Eind vorig jaar leidde een forse verdrievoudiging van de tarieven tot grote woede bij gebruikers en wrevel bij de gemeente.

De supermarkt besloot toen het tarief van maximaal 5 euro per dag naar 18.60 euro per dag te verhogen. Dit omdat veel mensen hun auto soms wekenlang veilig en droog parkeerden en dan vervolgens misbruik maakten van het 'verloren kaartje', stelt de supermarkt. Dat betekende dat als een gebruiker zijn parkeerkaart kwijt was, er het maximale tarief van 5 euro in rekening werd gebracht. “Dat ging ten koste van de reguliere gebruikers die een plekje zochten. Daarom is toen besloten het dagtarief rigoureus te verhogen naar 18.60 euro”, aldus Jan Korevaar commercieel directeur van Hoogvliet. Dit schoot gebruikers echter flink in het verkeerde keelgat, waardoor Hoogvliet zich genoodzaakt ziet de tarieven weer fors te verlagen, met name voor de eerste vier uur.

Diep in de buidel
“Hiermee geven we gehoor aan de wens van de gemeente, het centrummanagement van de stad en de gebruikers. De nieuwe, lagere tarieven, maken het mogelijk om naast het boodschappen doen bij de supermarkt van Hoogvliet in hetzelfde pand, ook de Leidse binnenstad te bezoeken zonder dat hiervoor te diep in de buidel getast moet worden”, sust de commercieel directeur de discussie.

Bron: Leidsch Dagblad