MenuLevensmiddelenkrant

C1000 Hoogerheide verhaalt schade op gemeente

HOOGERHEIDE - Een C1000-supermarkt in het Brabantse Hoogerheide krijgt een schadevergoeding voor een verlies aan inkomsten door het WK Veldrijden 2009. Door het afsluiten van de weg konden de klanten niet in de winkel terecht.

In eerste instantie wees het college van Burgemeester en Wethouders de ingediende schadeclaim af, maar nu lijkt ondernemer Kesselaar toch in het gelijk te worden gesteld. De commissie Bezwaar en Beroep heeft aangetoond dat de ondernemer wel degelijk inkomsten is misgelopen.

Twee dagen vergoeding
Alle ondernemers die kunnen aantonen dat ze schade hebben geleden als gevolg van de afsluiting van de Raadhuisstraat voor het WK Veldrijden mochten die schade verhalen op de gemeente. "Maar de bezwaarmakers claimden een vergoeding voor de drie dagen dat het WK duurde”, stribbelt persvoorlichter Jan Prop tegen. “Als gemeente zullen we in het geval van C1000 echter slechts twee dagen vergoeden. De winkelier heeft tenslotte zelf besloten om op zaterdag de deuren gesloten te houden.” C1000 Kesselaar is een van de weinige ondernemers die toch een bezwaar heeft ingediend. Ondanks dat er meer klachten waren, heeft niet iedereen het zo hoog gespeeld. Hoe hoog de schadevergoeding is, is niet bekend.

Bron: BN / de Stem