MenuLevensmiddelenkrant

'Voorzichtig herstel' in resultaten VION

SON EN BREUGEL – Door onder meer productinnovatie en kostenreductie is de nettowinst van VION Food Group in 2009 gestegen van 54 naar 62 miljoen euro. De omzet steeg met 5 procent naar 9 miljard euro.

VION spreekt van ‘een voorzichtig herstel van de resultaten’. Ondanks de lagere marktprijzen is de totale omzet gegroeid door de bedrijven die medio 2008 in het Verenigd Koninkrijk zijn aangekocht. In 2009 zijn twee bedrijven in Azië en Australië afgestoten. “Daardoor kan VION Food zich versterkt concentreren op de drie thuismarkten Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk”, aldus het bedrijf. VION Food merkte vorig jaar dat consumenten meer thuis aten en vaker goedkopere producten kochten. De marge van Oerlemans Foods, producent van vriesverse aardappel-, groenten- en fruitproducten, stond onder druk door grote voorraden vanwege goede oogsten. Volgens het bedrijf zijn er efficiencymaatregelen genomen, waardoor de basis voor verdere groei goed is.

VION is ‘gematigd positief’ voor 2010. “Hoewel sommigen een licht herstel van de economie aankondigen, zijn de effecten van de wereldwijde laagconjunctuur nog steeds te merken aan het koopgedrag van consumenten.” De komende jaren richt VION zich op het verder versterken en verfijnen van de posities in de thuismarkten, met hoge standaarden en consumentgerichte producten. VION Ingredients zoekt wereldwijd verdere uitbreiding van de activiteiten.

Bron: