MenuLevensmiddelenkrant

Nieuw AH-concept voor eenpersoonshuishoudens

ZAANDAM - Albert Heijn heeft een nieuw maaltijdconcept ontwikkeld voor eenpersoonshuishoudens: Koken voor 1. De supermarktorganisatie speelt hiermee naar eigen zeggen in op het groeiend aantal eenpersoonshuishoudens en de bezwaren van veel singles tegen weer een magnetron- of afhaalmaaltijd.

Koken voor 1 staat voor een compleet maaltijdpakket van verschillende verse, onbereide ingrediënten: een vlees-, vis- of vegacomponent, 150 gram verse groenten en een koolhydraatcomponent. Deze zijn verpakt in afzonderlijke vakjes plus een sachet met saus. Daarmee kan in 15 minuten een gezonde maaltijd voor 1 persoon worden gekookt met maximaal 2 hulpmiddelen (magnetron, oven of fornuis met maximaal een pan). Koken voor 1 is vers, gezond, gemakkelijk en snel koken voor een persoon, zo meldt het bedrijf.

Psycholoog
Singles vinden het vaak een opgave om voor zichzelf te koken. Met alle schuldgevoelens van dien. Dat verbaast psycholoog en Telegraaf columnist Jeffrey Wijnberg niets: "Er is een groeiend besef dat je gezond en verantwoord moet eten, alles vers en zelf bereid. Maar als je alleen bent, is het makkelijk om er met de pet naar te gooien en een patatje te halen of een boterham te pakken of helemaal niet te eten. In het besef dat je ongezond bezig bent. En dan komt het schuldgevoel op de proppen." Jeffrey Wijnberg onderstreept dan ook het psychologisch belang van zelf koken voor singles: "Het geeft structuur, maar het onderstreept ook dat je een gezonde, goede maaltijd verdient. Koken is zorgen voor jezelf en dat geeft gewoon een goed gevoel."
Het complete Het assortiment is vanaf nu verkrijgbaar in 114 grote Albert Heijn winkels, waaronder alle 30 AH XL's. De overige winkels bieden – afhankelijk van hun grootte – een gedeelte van het assortiment aan.

Bron: