MenuLevensmiddelenkrant

Varende Nestlé-super in Amazonegebied

VEVEY - De eerste varende Nestlé-supermarkt staat klaar om te water te gaan. De aangepaste winkel moet zo’n 800.000 klanten in het Amazonegebied gaan bedienen.

Vanaf 1 juli doet de supermarkt in zo’n drie weken tijd achttien kleine plaatsjes in het Amazonegebied aan. “Het is een service aan de bewoners van deze regio”, legt directeur van Nestlé Brazilië Ivan Zurita uit. “Hier kennen ze voornamelijk straten en lanen in de vorm van rivieren en dit concept speelt hier op in. Als fabrikant proberen we namelijk te ageren op alle verschillende klantenprofielen, waar ook ter wereld.”

Aangepaste vorm
De varende supermarkt biedt zo’n driehonderd bekende Nestlé-producten, waaronder Maggi en Nescafé, in aangepaste vorm. “De verpakkingen zijn kleiner en goedkoper geproduceerd, zodat ze geschikt zijn voor de klanten in dit gebied, die doorgaans wat minder hebben te besteden.” Zo’n elf medewerkers gaan er dagelijks voor zorgen dat de consumenten kunnen worden bediend. De Nestlé-supermarktboot is 27.5 meter lang en beschikt over 100 m2 winkelruimte. Het project is onderdeel van de strategie van de fabrikant om iets te betekenen voor minder gefortuneerde gebieden in de wereld.

Bron: