MenuLevensmiddelenkrant

EMTÉ zet Sanders op voorgevel slagerij

VEGHEL – EMTÉ gaat de naam ‘Sanders Slagerijen’ boven de vleesafdeling in de winkels zetten. Dit geldt in elk geval voor de overgenomen Sanders-winkels, terwijl Sligro Food Group overweegt de naam ook in de al bestaande EMTÉ’s te gebruiken.

In sliM, het magazine voor medewerkers van Sligro Food Group, meldt directievoorzitter Koen Slippens dat ‘we de slagerijen van EMTÉ gaan voorzien van de naam Sanders Slagerijen’. Dit tot grote tevredenheid van directievoorzitter Rein Sanders: “Dat Sanders op deze manier blijft voortleven in EMTÉ vinden we heel bijzonder. Vlees is altijd een heel belangrijk onderdeel van Sanders geweest. Het is onze trots en dat blijft het op deze manier. Onze trouwe klanten zullen dat ook zien.” Sligro verwacht na de zomer van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) akkoord te krijgen op de overname, waarna 20 van de 22 Sanders-vestigingen voor januari 2012 worden omgebouwd.

Het succesvolle vleesconcept van Sanders, met een fair share van 160, wordt eveneens doorvertaald naar verschillende vestigingen van EMTÉ, ook buiten de regio Twente. Sligro vindt het vleesconcept vooral geschikt voor de kleinere EMTÉ-vestigingen. “In grotere winkels gaat de bediening uit het Sanders-concept wellicht te veel tijd kosten”, licht woordvoerder Wilco Jansen toe. In het magazine sliM legt Piet Rensen, bij EMTÉ verantwoordelijk voor vlees, nog eens uit wat het grootste verschil is tussen de vleesconcepten van beide formules. “Bij Sanders staan de slagers in de vleescentrale en bij EMTÉ staan ze in de winkel. De verkoop wordt bij Sanders door verkoopmedewerkers gedaan die heel veel verstand hebben van het vlees en in staat zijn een goed klantcontact op te bouwen. Beide concepten zijn succesvol en versterken het gevoel van ambachtelijkheid, blijkt uit alle cijfers.”

Bron: