MenuLevensmiddelenkrant

AH komt met 'gezonde pauzehap' voor groep 8

ZAANDAM – Albert Heijn introduceert ‘De gezonde pauzehap’ voor kinderen van groep 8 van de basisscholen. Na KlasseLunch is dit een nieuwe activiteit binnen het Ik eet het beter-programma van de supermarktketen.

De gezonde pauzehap is gericht op gezonde tussendoortjes op school en vindt vlak na de schoolvakantie plaats. “In de vakantie eten kinderen niet altijd even bewust”, aldus Albert Heijn in het personeelsblad Ahá. “Om de leerlingen van groep 8 op een leuke manier te stimuleren om weer een gezond voedingspatroon op te pakken is ‘De gezonde pauzehap’ ontwikkeld.” De leerlingen gaan op school en thuis aan de slag met een educatief doe-magazine, waarin onder meer puzzels, recepten en informatie staan. Ingeschreven scholen krijgen een boodschappenpakket met gezonde pauzehappen voor de hele klas, zoals ontbijtkoek, rijstwafels, krentenbollen en fruit.

Binnen het Ik eet het beter-programma organiseert Albert Heijn elk schooljaar verschillende initiatieven om kinderen van groep 6, 7 en 8 aan te zetten gezonder te eten. Zo kregen eerder dit jaar 137.000 leerlingen van groep 8 een gezonde KlasseLunch en 111.000 leerlingen van groep 6 en 7 deden mee aan de Proef- en Smaaklessen.

Bron: Ahá