MenuLevensmiddelenkrant

Stichting vraagt politiek minder zondagopeningen

NIEUWVEEN - De Landelijke Stichting Tegen Verruiming Zondagopenstelling vraagt de Eerste Kamer met klem om de Winkeltijdenwet aan te scherpen. Op het moment ligt bij de Eerste Kamer een voorstel om het aantal zondagopeningen in Nederland te verminderen.

Op de website roept de stichting winkeliers op een petitie te tekenen tegen verdere verruiming van het aantal zondagopeningen. Het initiatief is gestart door een groep middenstanders uit Zoetermeer en omgeving die vreest dat de consument uiteindelijk de dupe is van de sluiting van kleinere winkels. Destijds reageerde de stichting vooral op het wetsvoorstel van D66 en Groenlinks om verruiming van het aantal koopzondagen mogelijk te maken.

Evenwichtig

Nu schaart de stichting zich achter het wetsvoorstel van SP en SGP om de zondagopening juist in te perken. Voorzitter Henry Konijn zegt dat we van ons land geen jungle moeten maken. “Ook vinden we dat het ondernemerschap het best gedijt in een evenwichtige samenleving. We zijn in dat opzicht sociaal.” Volgens Konijn is de stichting overtuigd van haar gelijk. “Wij vragen u ons de kans te geven om ook u, als lid van de Eerste Kamer, van onze stellingname te overtuigen en u verder te laten leiden door voortschrijdend inzicht. De samenleving zal u hiervoor dankbaar zijn”.

Bron: