MenuLevensmiddelenkrant

DE introduceert capsules voor Nespresso-machine

UTRECHT - Koffiemaker Douwe Egberts verkoopt vanaf woensdag de nieuwe L’OR EspressO capsules, die geschikt zijn voor Nespresso koffiemachines, ook in Nederland. CEO Daniel Blarer van Nespresso verwelkomt de competitie maar is niet van plan zijn strategie aan te passen.

Blarer: "Wij focussen ons al 25 jaar op de beste kwaliteit koffie. De Nespresso capsule is speciaal ontworpen voor de machine en die combinatie levert ook het beste resultaat op. We verwelkomen de competitie van Sara Lee, omdat wij hierdoor ook gedwongen worden scherp te blijven op de kwaliteit van ons product. Ik heb ze geproefd en voor mij is het een heel ander product. De klant zal zelf moeten beslissen welke capsules ze gebruiken. Nespresso zal echter absoluut niet in de supermarkt komen te liggen."

Douwe Egberts stelt dat dankzij de komst van de capsules, consumenten voor het eerst sinds de aankoop van een Nespresso koffiemachine toegang hebben tot een breder aanbod van kwaliteitskoffie. “Eerder dit jaar is deze innovatie door Sara Lee in Frankrijk enorm succesvol geïntroduceerd en was het product vanaf dag één een bestseller. Om aan de verwachtte belangstelling te voldoen, staan onze Douwe Egberts winkels door het hele land klaar om nu ook de Nederlandse markt te bedienen”, aldus Harm-Jan van Pelt, algemeen directeur Douwe Egberts Nederland.

Douwe Egberts L’OR EspressO komt in vier varianten en is verkrijgbaar door het hele land bij de 13 Douwe Egberts winkels. De prijs is € 3,09 per doos van tien capsules, wat neerkomt op 31 cent per capsule. Ter vergelijking: Nespresso capsules kosten tussen de 33 en 37 cent per capsule.

Nestlé klaagde eerder Sare Lee aan voor patentbreuk na introductie van de Nespresso-kloon. Die zaak loopt nog. Ceo Daniel Blarer van Nespresso Benelux zei eerder tegenover Levensmiddelenkrant niet te vrezen voor concurrenten.

Bron: