MenuLevensmiddelenkrant

Omzet supermarkten afgenomen

NIEUWVEEN - De winkels in voedings- en genotmiddelen boekten in oktober 1 procent minder omzet dan in dezelfde periode van 2009. Bij supermarkten was de omzet 0,6 procent lager.

Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekendgemaakt. De prijzen bij supermarkten waren 1,1 procent hoger, terwijl het volume met 1,7 procent daalde. De daling voor winkels in voedings- en genotmiddelen is vooral te wijten aan bijna 4 procent omzetkrimp bij de speciaalzaken in voedings- en genotmiddelen.

De omzet van de Nederlandse detailhandel totaal is in oktober met 1,7 procent gedaald vergeleken met dezelfde maand in 2009. De prijzen waren 1,3 procent hoger, terwijl het volume 3 procent lager was. De omzetontwikkeling werd negatief beïnvloed door een minder gunstige samenstelling van koopdagen dan in oktober vorig jaar. Hiervoor gecorrigeerd zou de omzet met ongeveer 1 procent zijn toegenomen. De detailhandel via Internet behaalde in oktober de hoogste omzetgroei binnen de detailhandel met ruim 11 procent hoger dan een jaar eerder.

Bron: