MenuLevensmiddelenkrant

Albert Heijn wil vrijdag nog cao-akkoord

NIEUWVEEN - Om lege schappen in de aankomende kerstperiode te voorkomen, wil Albert Heijn vrijdag nog tot een cao-akkoord komen met de vakbonden. “Winkels in de omgeving van de distributiecentra in Zaandam en Pijnacker krijgen nu een incompleet assortiment.”

 Doordat er stakingen zijn op alle dc’s van Albert Heijn blijft er veel werk liggen. Woordvoerder van Albert Heijn Jan Christiaan Hellendoorn licht toe dat op alle dc’s nog wel delen van de dag en nachtploegen doorwerken. “Alleen op de locatie in Geldermalsen is het werk vanaf donderdagochtend volledig stilgelegd.” Bij dit dc ontstond eerder vandaag wat oproer. Vakbondsleden zouden nieuwe uitzendkrachten die aankomen bij het dc de weg versperren. “Men is ervan overtuigd dat deze mensen zijn aangezet om het werk dat de stakers hebben neergelegd op te pakken. Dit is echter verboden volgens het stakingsonderkruipersverbod. Het gaat hier om uitzendkrachten die al langere tijd zijn ingepland om de drukte rond de kerstdagen op te vangen.” Mochten deze acties voortduren, dan overweegt Albert Heijn juridische stappen te ondernemen tegen de vakbonden. Hellendoorn: “Ook willen we, bij aanblijvende stakingen, een rechter laten kijken naar de geleden schade. Deze moet namelijk wel in verhouding liggen met de ernst van de stakingen.”

Incompleet assortiment

Doordat het werk in Geldermalsen stil ligt, ontstaan er problemen met de belevering van langzaam lopende houdbare producten. Ook de werkvertraging op de andere dc’s levert problemen op. “Er zijn nu al winkels in de Randstad die een incompleet assortiment hebben. Klanten gaan producten missen. Daarom willen we vandaag toesturen op een cao. Ik wil daarom ook geen uitspraak doen over belevering in de aankomende week. Vandaag moet het opgelost zijn.”

Bron: