MenuLevensmiddelenkrant

Unilever zet Beter Leven-kenmerk op Unox-worsten

NIEUWVEEN – Unilever sluit zich aan bij het kenmerk van de Dierenbescherming en zal ruim eenderde van de Unox-rookworsten deze winter voorzien van het Beter Leven-kenmerk.

Directeur Frank Dales van de Dierenbescherming sprak zich tijdens de presentatie van een rapport donderdag over de ontwikkeling van het driesterrensysteem positief uit over wat het Beter Leven-kenmerk tot nu toe heeft bereikt. “Het is ons gelukt om de bijl aan de wortel van de vee-industrie te zetten. We hebben bewezen het gapende gat tussen biologische producten en de kiloknaller te kunnen dichten met diervriendelijker initiatieven.”

Nieuwe rookworst

Unilever maakte tijdens de bijeenkomst bekend dat een gedeelte van de Unox-worsten van Unilever het Beter Leven-kenmerk gaan dragen. In september introduceert Unox nog een nieuwe rookworst die twee sterren zal krijgen van de Dierenbescherming. Het rapport 'Ieder jaar een beter leven voor steeds meer dieren' verschijnt aan de vooravond van de omschakeling van Albert Heijn op varkensvlees met minimaal één ster van de Dierenbescherming. De Dierenbescherming verwacht eind dit jaar tien miljoen dieren een beter leven te hebben gegeven.

Bron: