MenuLevensmiddelenkrant

Enkel potje uit het schap door aardschok

’S-HEERENBERG – Supermarkten in plaatsen als Boxmeer, Groesbeek en Nijmegen hebben nauwelijks last gehad van de aardschok van donderdagavond. Bij een enkele supermarkt, zoals bij de Albert Heijn in ’s-Heerenberg, viel slechts een enkel potje van het schap.

Dat blijkt uit een belronde van Levensmiddelenkrant vrijdagochtend onder een aantal supermarkten in de regio waar donderdagavond rond 21.00 uur een aardschok plaatsvond. De schok, waarvan het epicentrum net over de Duitse grens bij Kleve lag, werd gevoeld in het oosten van het land, in onder meer Nijmegen, Arnhem, Venlo en IJsselstein.

Van het schap gevallen
Veel nadelige effecten had de schok van 4,5 op de schaal van Richter niet, zo stellen supermarkten in Boxmeer, Groesbeek en Nijmegen. De medewerkers van de Albert Heijn in ’s-Heerenberg zagen vrijdagochtend wel de gevolgen van de schok op de winkelvloer. Hier en daar waren producten uit de schappen gevallen (zie foto bij dit bericht). Eigenaar Peter de Boer van de AH schat de totale schade op 20 euro. Bij de Jumbo en de SuperCoop in dezelfde plaats stond nog wel alles keurig op zijn plek.

Bron: Levensmiddelenkrant