MenuLevensmiddelenkrant

Poiesz: draaiboek wateroverlast ligt klaar

UPDATE
SNEEK - Op het hoofdkantoor van Poiesz in Sneek liggen draaiboeken klaar als supermarkten in het hoge noorden in de problemen raken door het wassende water.

Volgens woordvoerder Chantal Rusticus zijn er nog geen concrete maatregelen in voorbereiding, maar houdt Poiesz wel nadrukkelijk een vinger aan de pols.

Droge voeten
Poiesz heeft zestig supermarkten in onder meer Friesland en Groningen, twee provincies die zuchten onder de wateroverlast. De Poiesz in het Groningse Tolbert houdt droge voeten, meldde bedrijfsleider Edwin Rinsma vanochtend, ook al stond een paar kilometer verderop een dijk op springen en moesten de bewoners van tien boerderijen worden geëvacueerd.

Vanochtend meldde het waterschap ook de situatie rond het Friese Grou nauwlettend te volgen. Volgens een woordvoerder van de lokale ‘toeristenwinkel’ van Poiesz vlakbij het Pikmeer is het waterpeil zichtbaar hoger dan normaal, maar niet verontrustend. “Er is geen agent of zo langs geweest.”

Dordrecht
Supermarkten in de binnenstad van Dordrecht krijgen van de gemeente de mogelijkheid om zandzakken af te halen. Het water van de Nieuwe Merwede staat tot vlak onder de kade.

Bron: Levensmiddelenkrant