MenuLevensmiddelenkrant

Blauwe 'Alleen pinnen'-band bij Rijswijkse PLUS

RIJSWIJK - PLUS Jongenotter in Rijswijk heeft een blauwe boodschappenband in gebruik genomen waarop in grote kapitalen ‘Hier alleen pinnen’ staat. De maatregel moet voorkomen dat klanten met uitsluitend cash op zak per ongeluk bij deze kassa in de rij gaan staan.

Er waren al stickers op de grond en borden boven de kassa’s (foto niet genomen in PLUS-winkel). Nu, met de blauwe kassaband, vergist niemand zich meer, vertelt hoofdcaissière Stephanie Heijman in AD.
 
Bij twee checkouts in de winkel van PLUS Jongenotter is het onmogelijk om met contant geld te betalen. De boodschappenband bij de tweede kassa wordt volgende week van de hemelblauwe kleur plus tekst voorzien. Tachtig procent van de betalingen gaat tegenwoordig met de bankpas, maar er blijven klanten die hun boodschappen met cash willen afrekenen, zegt ondernemer Richard Jongenotter.

Volgens Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen is het eind 2012 bij 25 procent van de kassa’s in Nederlandse supermarkten niet meer mogelijk om contant te betalen.

Bron: AD