MenuLevensmiddelenkrant

Biervolume Europa AB InBev daalt fors

BREDA - Bierbrouwer AB InBev heeft in het tweede kwartaal fors minder liters bier in Europa verkocht in vergelijking met dezelfde periode in het jaar daarvoor. In Latijns-Amerika en China schoten de volumes juist omhoog.

 In Europa zakte het volume met 6,7 procent in het tweede kwartaal van 2012. In thuisland België werd er 11,4 procent minder bier verkocht. Oorzaken zijn slechte marktprestaties en ‘extreem ongunstige’ weersomstandigheden, zo stelt de brouwer in een toelichting op de cijfers. Ook in Engeland drukte het slechte weer de verkoop: het volume daalde met 10,1 procent.

Azië en VS

In Amerika is de aanhoudende warmte en droogte juist positief uitgevallen voor de brouwer. In het eerste half jaar heeft de biermarkt in de Verenigde Staten ‘de beste resultaten gehaald sinds 2008’. De markt in China en Latijns-Amerika levert AB InBev het meest op met een volumestijging van respectievelijk 7,6 procent en 3,4 procent. Vooral de vraag naar premium bier neemt hier toe.

Winststijging

Het bedrijfsresultaat zakte met 4 procent naar 2,93 miljard euro. Het totale volume van de brouwer ging met 0,1 procent omlaag in het tweede kwartaal. De omzet daalde op jaarbasis van 8,1 miljard euro met ongeveer 1 procent naar 8 miljard euro in dezelfde periode van dit jaar. De winst steeg met ruim 20 procent naar 1,59 miljard euro door de goede resultaten in Latijns-Amerika en Azië.

Bron: