MenuLevensmiddelenkrant

Groningse supers ongedeerd na aardschok

NIEUWVEEN - De aardbeving die de provincie Groningen gisteren trof, heeft weinig tot geen schade opgeleverd aan de supermarkten in de omgeving. Dat blijkt uit een belronde van Levensmiddelenkrant.

Het epicentrum van de aardbeving met een kracht van 3,9 op de schaal van Richter lag in Loppersum maar was in het hele noorden van de provincie waarneembaar. Er kwamen vooral veel meldingen van gesprongen ruiten, gesneuvelde dakpannen en gevallen schoorstenen uit de plaatsen Winsum en Middelstum, maar in de supermarkten lijkt het mee te vallen.

Gesprek van de dag
"We hebben nog niets gevonden dus het zal allemaal wel een beetje meevallen. Er is in ieder geval niets kapot gevallen", zegt een medewerker van de C1000-winkel in Winsum. De PLUS van ondernemer Tuitman in Middelstum heeft ook geen schade voor zover nu duidelijk. "In de winkel zelf staat alles nog op zijn plaats gelukkig en verder hebben wij tot nu toe ook nog geen schade ontdekt." In de Albert Heijn in Loppersum zijn de aardbevingen het gesprek van de dag. Van schade is tot dusverre ook in deze supermarkt geen sprake.

Bron: Levensmiddelenkrant