MenuLevensmiddelenkrant

VION vindt koper voor Oerlemans Foods

EINDHOVEN – Groenteconservenproducent Oerlemans komt in handen van branchegenoot Baltussen. Eigenaar VION zette Oerlemans afgelopen zomer in de etalage.

VION maakte de verkoop van Oerlemans vrijdag bekend. Baltussen Holding uit Driel is gespecialiseerd in de productie en verwerking van verse groenten, onder meer voor het merk Bio+. Het bedrijf wordt bij de overname gesteund door haar strategische partner en groenteleverancier Rijko.

Kernactiviteit
Oerlemans Foods is producent van vriesverse groenten, fruit en aardappelproducten. De verkoop vloeit voort uit de herziene strategie die VION op 15 juni 2012 bekendmaakte en waarbij diverse maatregelen en investeringen versneld en versterkt worden uitgevoerd. VION-bedrijven die niet langer onderdeel zijn van de kernactiviteiten van het bedrijf worden afgestoten. De verkoop heeft naar verwachting geen gevolgen voor de werkgelegenheid binnen Oerlemans Foods. De Ondernemingsraad van Oerlemans Foods is om advies gevraagd over de voorgenomen verkoop. Daarnaast is de transactie onderhevig aan de goedkeuring van de bevoegde mededingingsautoriteiten in Polen en Oekraïne. Uit deze landen worden onder meer grondstoffen voor de conserven betrokken.

Bron: Levensmiddelenkrant