MenuLevensmiddelenkrant

Carrefour vooral succesvol in Zuid-Amerika

PARIJS - De Franse supermarktketen Carrefour heeft in 2012 een lichte omzetgroei gerealiseerd. De op één na grootste retailketen ter wereld boekte vooral uitstekende resultaten in Zuid-Amerika.

Afgelopen jaar wist Carrefour voor 86,6 miljard euro om te zetten, een groei van 1 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De omzetgroei is met name te danken aan de goede prestaties in de opkomende landen. Carrefour noteert in Latijns-Amerika namelijk een groei in de omzet van 4,8 procent. In het vierde kwartaal van 2012 noteerde Carrefour een omzet van 22,9 miljard euro, een groei van 0,8 procent.

Buurtwinkels
In Frankrijk stegen de verkopen in het vierde kwartaal met 0,6 procent, met name dankzij de zeer goede prestaties van de buurtwinkels. De ontwikkeling van de Drives in Frankrijk gaat eveneens verder, waarbij het aantal verkooppunten aan het eind van 2012 op 205 is gekomen.
Carrefour heeft in het vierde kwartaal 266 winkels geopend of gekocht en komt daarmee voor heel 2012 op 836 nieuwe verkooppunten.

Bron: Levensmiddelenkrant