MenuLevensmiddelenkrant

Jumbo Foodmarkt krijgt medisch servicepunt

BREDA - Jumbo gaat in Foodmarkt in Breda samenwerken met Mediq Apotheek en het Amphia Ziekenhuis. De Foodmarkt krijgt een vast servicepunt om geneesmiddelen af te halen en het ziekenhuis gaat voorlichting geven over gezond eten.

Het familiebedrijf wil de functie van de eerste Foodmarkt breder trekken dan eten en drinken. Klanten kunnen voor hun medicijnen bij het servicepunt langs en Mediq gaat op de winkelvloer aandacht besteden aan een actueel gezondheidsthema zoals hooikooirts, hoge bloeddruk en diabetes. In het najaar wil Mediq klanten bloedsuikertesten aanbieden en meer vertellen over gezond leven.

Diëtisten
De samenwerking tussen Jumbo en het Amphia Ziekenhuis is gericht op meer voorlichting over gezond eten. Het belang van gezonde voeding voor verschillende leeftijden en voedingsstoffen voor mensen met chronische aandoeningen valt daaronder. De diëtisten van het ziekenhuis zullen regelmatig in de Foodmarkt rondlopen en workshops geven. De koks van Jumbo gaan op hun beurt koken voor het ziekenhuis. De Foodmarkt gaat op 27 maart open.

Bron: Levensmiddelenkrant