MenuLevensmiddelenkrant

Nederlander wil thuis meer variatie in koffie

EINDHOVEN - De helft van de Nederlanders drinkt thuis het liefst een speciale koffievariatie zoals een cappuccino, espresso of café latte. Toch is de reguliere ‘koffie zwart’ thuis nog altijd het meest geschonken.

Dit blijkt uit onderzoek van espressomachinemerk Saeco. Hoewel Nederlanders graag een speciale koffie drinken, is de gewone zwarte koffie uit het vertrouwde filterkoffiezetapparaat thuis nog steeds de meestgedronken koffie. De reden hiervoor is volgens Saeco dat het overgrote deel van de Nederlanders geen koffiemachine bezit om thuis een espresso, cappuccino en latte macchiato te kunnen maken. Volgens Saeco wil meer dan de helft van de Nederlanders 's middags en 's avonds andere koffie drinken.

Ochtend
Nederlanders zijn echte ochtendkoffiedrinkers: 93 procent begint de dag met een gewone kop koffie, om hiermee 'op gang te komen'. Later op de dag verschuift de voorkeur naar luxere koffie, die aansluit op de persoonlijke smaak. Mannen houden het meest van sterk gebrande koffie met een intense smaak, vrouwen prefereren een romige koffie waar geschuimde melk aan is toegevoegd.

Bron: Levensmiddelenkrant