MenuLevensmiddelenkrant

Eerste Spar City opent deuren in New Babylon

DEN HAAG - FOTOREPORTAGE - De eerste Spar-stadswinkel van een nieuwe generatie heeft zijn deuren geopend in het kersverse winkelcentrum New Babylon in Den Haag. Het assortiment is uitgebreid met ultraverse maaltijden en smoothies.

 

De nieuwe generatie stadswinkels van Spar dragen de naam Spar City. Het woord City is bedoeld om het verschil met de Spar-buurtwinkels duidelijk te maken. In de Haagse vestiging komen elementen van de nieuwste Buurtwinkel 3.0 terug. Zo is de koof met alledaagse eetmomenten ook in de stadswinkel te zien. Net als in de Spar University én de winkel in Wageningen is in Den Haag gebruik gemaakt van het nieuwe verticale, hoge broodmeubel. New Babylon biedt een keur aan foodwinkels, zoals te zien in deze fotoreportage van Out.of.Home Shops.

Ultravers
Nieuw in het assortiment zijn onder andere ultraverse maaltijden met een houdbaarheidsdatum van drie dagen tegen een prijs van rond de 7 euro. Ook zijn er voor het eerst verse smoothies koop. Een vernieuwing in de winkelinrichting is de plaatsing van de kassa’s, die in een parallelle rij rechts naast de winkelopening zitten.

Kaassaus
De verdeling in de winkel tussen gemaksproducten en de dagelijkse boodschappen is ongeveer 50 versus 50 procent, zegt commercieel directeur Susanne Kroon. In het reguliere retailassortiment is gesneden voor een slanker aanbod. Kroon: “Wel compleet zijn, maar bijvoorbeeld niet drie soorten kaassaus bieden.” In de koeling zijn de panklare groente en het vlees samengebracht om deze nieuwe presentatie te testen.

Bestellen
De vele bedrijven en bewoners in en rond New Babylon kunnen bij de Spar-stadswinkel broodjes bestellen. Het bestelproces is in een folder versimpeld en toegelicht. Klanten kiezen uit een broodje, verschillende vormen van beleg en kunnen twee uur na bestelling afhalen. Dat gebeurde bij andere city stores ook al, maar hier is het extra benadrukt, zegt Kroon. “Samen met koffie is vers brood een wezenlijk deel van de omzet.”

Prijsniveau
Ondernemer Michael Voormeulen runt de winkel. Hij verwacht geen of weinig concurrentie van de andere foodconcepten in New Babylon. “We zijn lager geprijsd, een broodje gezond kost hier 2,50 euro.” 

 

Bron: Out.of.Home Shops/Levensmiddelenkrant