MenuLevensmiddelenkrant

FrieslandCampina stopt met speciale Campina-melk

AMERSFOORT – FrieslandCampina stopt met speciale Campina-melk. Deze melk komt van koeien die speciaal voer krijgen en heeft een hoger gehalte jodium en biotine. De consument hecht daar echter minder belang aan.

De Campina-melk, zoals deze nu in de supermarkten staat, is per 1 januari 2014 niet meer te koop. Dan gaat FrieslandCampina over op de reguliere melk van haar in totaal 14.400 melkveehouders. De driehonderd melkveehouders die verantwoordelijk waren voor de speciale Campina-melk stoppen met het voeren van het speciale voer.

Herkomst
FrieslandCampina heeft dit besloten op basis van onderzoek waaruit blijkt dat de consument de Nederlandse herkomst en natuurlijkheid van de melk belangrijker vindt dan de toegevoegde voedingswaarde. Het merk Campina blijft gewoon bestaan, zegt woordvoerder van FrieslandCampina Jan-Willem ter Avest. “Het blijft ook weidemelk. We gaan nu bezig om het merk opnieuw te positioneren met daarbij de nadruk op andere zaken, zoals de herkomst en de Boerderijdagen.”

Marge
Invloed op de marge zal de stop van de speciale melk niet hebben, verwacht Ter Avest. “Het gaat om 300 leden van onze 14.400 melkveehouders, dus dat denk ik niet.” Wel gaat de zuivelfabrikant met de nieuwe positionering ook denken over met een andere verpakking. De wijziging heeft geen impact op andere producten zoals de Calcium Plus-melkdrank van Campina.

Bron: Levensmiddelenkrant