MenuLevensmiddelenkrant

EMTÉ boekt autonome groei van 2,6 procent

VEGHEL – Supermarktketen EMTÉ heeft in de eerste drie kwartalen van 2013 een autonome omzetgroei geboekt van 2,6 procent. Dat heeft moederbedrijf Sligro donderdagochtend bekendgemaakt.

De totale omzet bij EMTÉ groeide tot en met week 39 met 1,8 procent naar 635 miljoen euro. Het aantal vestigingen bleef vrijwel ongewijzigd. De groothandel boekt over de over de eerste drie kwartalen een omzet van 1,849 miljard euro, een toename van 1,9 procent. Voor Sligro Food Group kwam de autonome groei uit op 1,4 procent, inclusief rookwaren 0,6 procent. “Het Foodservice Instituut schat in dat ons marktaandeel in die markt dit jaar uitkomt op 21,2 procent, waarmee de 20 procent grens voor het eerst wordt gepasseerd, aldus Sligro in het persbericht.

Rookwaren
Bij Foodservice beliep de totale omzetgroei 2,0 procent (tot 1,214 miljard euro), exclusief het effect van de overname van Van Oers en rookwaren beliep de autonome groei 1,0 procent. Inclusief rookwaren liep de omzet terug met 0,2 procent. Sligro meldt in het persbericht dat Dat de omzet in rookwaren door onder meer door de accijnsverhoging van 1 januari 2013 is afgenomen. Vooral in de grensregio’s ziet de groothandel een beduidende omzetafname in deze categroei. Deze ontwikkelingen hebben vooral invloed op Foodservice. Dat is de reden waarom het bedrijf haar groeipercentage vermeldt in- en exclusief het effect van rookwaren en de btw daarover.

Zomerweer
Sligro meldt dat het mooie zomerweer in het derde kwartaal een zeer gunstig effect had op de omzet. In september was zowel in foodservice- als foodretail een terughoudende ontwikkeling te bespeuren. De groothandel verwacht dat door de economische vooruitzichten omzetdruk en de felle prijsconcurrentie zal blijven voortduren. Dit levert veel onzekerheden op voor het belangrijke vierde kwartaal.

Bron: Levensmiddelenkrant