MenuLevensmiddelenkrant

Maggi, Vivera en Zonnatura kansmakers jaarprijs

NIEUWVEEN – De genomineerden voor de Jaarprijs Goede Voeding 2013 zijn bekend. Vleesvervanger We love nature van Vivera, koud te bereiden thee van Zonnatura en Maggi bouillonblokjes met minder zout maken kans op de prijs.

Deze drie producten zijn genomineerd uit een aanbod van 45 producten. “De jury was verheugd over het grote aantal inzendingen”, zegt Frans Kok, hoofd afdeling Humane Voeding van Wageningen Universiteit en voorzitter van de jury. “Er is een gevarieerd aanbod van producten ingestuurd, waaraan we zien dat het bij bedrijven leeft om de samenstelling van producten te verbeteren. Niettemin was er ook een aantal inzendingen dat minder aan de criteria voldeed of ze waren te weinig vernieuwend.”

Lupine
Vivera We Love Nature is één van de genomineerden, een 100 procent plantaardig product op basis van Lupine, dat als volwaardige vleesvervanger gebruikt kan worden bij de maaltijd. De bite en structuur van de producten zijn vlees-achtig. De lupine die Vivera gebruikt, is voornamelijk in Nederland geteeld. De Zonnatura vers te bereiden koude thee valt volgens de jury op omdat het zelf te maken is met kraanwater en de drank bevat weinig calorieën. De laatste genomineerd is Maggi bouillon, minder zout meer kruiden en bevat in vergelijking met andere bouillons ca. 25 procent minder zout. Er zijn verschillende smaken Maggi-bouillons met minder zout in de supermarkten verkrijgbaar.

Winnaar

De winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding wordt bekend gemaakt op 12 november tijdens het symposium Naar een Gezonde Voeding in Corpus in Oegstgeest. De directeur-generaal Volksgezondheid van het ministerie van VWS zal de Jaarprijs uitreiken.

Bron: Levensmiddelenkrant