MenuLevensmiddelenkrant

Na halve eeuw hoofdprijs voor Jan Linders

NIEUW BERGEN – Precies 50 jaar na de opening van zijn eerste winkel wint Jan Linders de prijs van Beste Supermarkt van Nederland. De van oorsprong Limburgse formule komt als winnaar uit de bus van het jaarlijkse GfK Kerstrapport.

Jan Linders Supermarkten viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan. Afgelopen woensdag, op de dag dat een halve eeuw geleden oprichter Jan Linders zijn eerste supermarkt opende, kreeg zoon en algemeen directeur Leo Linders de trofee uitgereikt. “Precies 50 jaar geleden hielp ik als 9-jarige jongen mijn vader bij de opening van de supermarkt in Gennep. De hele openingsdag mocht ik bij het Rad van Avontuur staan om het winkelend publiek te trakteren op mooie prijzen. Nu 50 jaar later krijg ik op deze speciale dag zelf een fantastische prijs. Een mooier jubileumcadeau kan ik mij niet wensen. Wat een geweldige beloning van onze klanten voor de inzet van onze medewerkers.”

Netheid
Hiervoor worden supermarktketens door hun klanten beoordeeld op aspecten als service en prijspeil. Joop Holla van GfK: “Jan Linders verbetert zich in de netheid van de winkel en de kwaliteit van de versafdelingen en scoort onveranderd hoog in de kwaliteit van de artikelen, de aanbiedingen en de lage prijzen.”

Medewerkers
De medewerkers van Jan Linders hebben een groot aandeel in het winnen van het Kerstrapport. Klanten gaven hen met 8,2 een zeer hoog rapportcijfer. “Een geweldige prestatie van een supermarkt die duidelijk kiest voor hun regionale identiteit”, aldus Holla.
De eerste plaats in het Kerstrapport is al de tweede hoofdprijs die Jan Linders in 2013 in ontvangst mocht nemen. Eerder werd de formule al verkozen tot beste supermarktketen tijdens de wedstrijd Beste Winkelketen van Nederland van ABN AMRO.

Gouden vrijdag
Jan Linders grijpt vrijdag 20 december aan om het 50-jarig jubileumfeest met klanten te vieren. Tijdens deze Gouden Vrijdag trakteren de supermarkten op koffie en wat lekkers, maken klanten kans op gratis boodschappenpakketten en organiseren de vestigingen kerstproeverijen.

Promovideo 50 jaar Jan Linders.

Bron: Levensmiddelenkrant