MenuLevensmiddelenkrant

Investeerder neemt belang in Arnhems Chainfood

DEN HAAG - Main Capital Partners uit Den Haag heeft een minderheidsbelang genomen in het Arnhemse Chainfood, aanbieder van supply chain monitoring  in de voedingsindustrie voor onder meer Sainsbury‘s en Ferrero.

“Foodbedrijven hebben meestal hun interne processen goed op orde, maar in de supply chain is nog veel winst te halen met verlaging van kosten en risico’s en verbetering van kwaliteit en duurzaamheid,” zegt Johan Zandbergen, CEO van Chainfood. Het Arnhemse bedrijf  voorziet hierin, maar was op zoek naar een sterke en ervaren partner, waarmee het in de toenemende internationale vraag kan voldoen. Investeerder Main Capital bleek deze rol te willen vervullen. Omgekeerd is Chainfood voor Main Capital een interessante partner. “Het is wereldwijd de meest vooruitstrevende leverancier van keten-informatiesystemen”, aldus managing partner, Charly Zwemstra. Het contract tussen beide bedrijven werd vrijdag ondertekend.

Expansie
Met het groeikapitaal gaat Chainfood verder internationaal expanderen in ketens voor food en  beverage, de farmaceutische industrie en non-food consumentenproducten. Toonaangevende bedrijven als Sainsbury‘s, Ferrero, The Forest Trust en MSD gebruiken al oplossingen van Chainfood. Evenals het Better Cotton Initiative (BCI) en de RoundTable for Responsible Soy (RTRS), twee sectorbrede initiatieven die met name de duurzaamheid en veiligheid van de wereldwijde productie van soja en katoen willen verbeteren. 

Bron: Levensmiddelenkrant