MenuLevensmiddelenkrant

Jumbo opent eerste kleine Foodmarkt in Maastricht

MAASTRICHT - Supermarktgrootmacht Jumbo vertaalt zijn 4.300 m2 tellende Foodmarkt door naar het reguliere supermarktoppervlak. De Maastrichtse C1000-ondernemer Danny Manniën krijgt de primeur.

De transformatie van de voormalige C1000-vestiging in winkelcentrum Brusselse Poort, die afgelopen vrijdag zijn deuren sloot, is inmiddels in volle gang. Op woensdag 19 maart opent Manniën een kleine versie van de grote pilotwinkel, met daarin veel Bredase foodservice- en stijlelementen, bevestigt hij tegenover Levensmiddelenkrant. De huidige supermarkt wordt uitgebreid met 100 m2 en telt hierdoor een vvo van 1.900 m2.

Elementen
“Muurschilderingen tonen het versassortiment en medewerkers bereiden ter plekke verse broodjes, gebak met vers fruit en pizza’s”, schetst de ondernemer trots. De vleesrijpkast en eerder in diverse Jumbo’s uitgerolde zelfschepdiepvries voor vis krijgen ook een plaats. Evenals het links geplaatste versplein met dagverse vleeswaren, agf, brood en kazen. De kw-sectie wordt - identiek aan Breda - rechts geplaatst. De koffiehoek loopt door in de snack- annex pizzacorner en biedt diverse versnaperingen voor ‘on the go’. “De ligging van de winkel in de passage is hiervoor ideaal”, aldus Manniën, die zegt de exploitatie van de winkel op een gezonde basis te kunnen rondrekenen. “Ondanks de inzet van meer bedieningsmedewerkers.”

Uitrol
Jumbo zelf wil vooruitlopend op de Maastrichtse primeur nog niet inhoudelijk reageren. “Traditiegetrouw maakt Jumbo twee weken voor de opening van een winkel bekend wat juist deze winkel zo bijzonder maakt. Ook in Maastricht wijken we daar niet van af”, aldus een woordvoerder. Ook wil Jumbo niet zeggen of de mini-Foodmarkt snel aan andere om te bouwen C1000-ondernemers wordt aangeboden. Nieuwbakken Jumbo-ondernemer Manniën verwacht van wel.

Voorop
Supermarktwatcher Erik Hemmes noemt de kleine Foodmarkt een positieve gedurfde exercitie voor Nederland: “De Foodmarkt, in casu de kleine Foodmarkt, is internationaal op tijd en binnen Nederland loopt Jumbo voorop met dit concept.” Toch maakt Hemmes een kanttekening: “Jumbo moet concessies doen, vanwege het kleinere vvo. Daarnaast wil de keten ongetwijfeld de loonkosten in de hand houden, waarvan bekend is dat ze in Breda stevig drukken op het resultaat.”

Maasstad
Overigens opent de Veghelse supergrootmacht twee nieuwe winkels in Maastricht. Het C1000-pand van ondernemersechtpaar Paul en Marjon Houben aan de Voltastraat 7, gaat ook om. Dit betreft echter een ‘gewone' ombouw. Daarmee telt de Maasstad straks in totaal zes Jumbo vestigingen.

Lees het hele verhaal in de nieuwe editie van Levensmiddelenkrant. Vraag hier een abonnement aan.

Foto: De Bredase muurschildering van versassortiment is een beeldbepalend Foodmarkt element dat ook in de Brusselse Poort te zien zal zijn.

 

Bron: Levensmiddelenkrant