MenuLevensmiddelenkrant

Delhaize-topman eist dezelfde inkoopprijs als AH

BRUSSEL - Topman van Delhaize Frans Muller snapt niet waarom Albert Heijn goedkoper kan inkopen bij merkfabrikanten. Hij sluit een boycot niet uit.

Albert Heijn heeft met 19 vestigingen nog een bescheiden aantal Belgische winkels, de impact van de blauwe formule is groot. Eerder bleek al dat waar een AH opent, de prijzen bij andere Belgische supermarkten met 2 procent dalen. Het scherpe prijsbeleid was al reden voor protest van land- en tuinbouwers. Zelfs de Vlaamse premier wilde AH tot verantwoording roepen. AH wil dat gesprek best aangaan en zegt de Belgische wet tegen verkopen met minmarge te respecteren.

Begrijpen
Nu spreekt ook een concurrent zich uit tegen de prijsagressieve Nederlandse marktleider. Muller zegt in een interview in Het Nieuwsblad dat Delhaize 70 procent in België aankoopt. Hij kan niet begrijpen waarom Delhaize met 25 procent marktaandeel niet dezelfde inkoopvoorwaarden kent voor merkproducten.

Boycot
De krant verwijst naar een conflict met Unilever in 2009, dat leidde tot een boycot van merken als Robij en Dove. Mochten de gesprekken op niks uitlopen, dan sluit Muller een dergelijke productenban niet uit. De Delhaize-topman waarschuwt zelfs dat Colruyt kan volgen.

Bron: Het Nieuwsblad