MenuLevensmiddelenkrant

AH en Ik Kies Bewust helpen bij gezondere keuze

ZAANDAM - Albert Heijn en Stichting Ik Kies Bewust, bekend van ‘het vinkje’, gaan supermarktklanten helpen om te kiezen voor gezondere voeding.

Ook het Voedingscentrum en de Nederlandse Vereniging van Diëtisten werken mee aan het initiatief. In de winkels worden klanten gewezen op gezondere keuzes. Daarnaast zal in een aantal winkels op 24 en 31 mei een voedingsdeskundige aanwezig zijn om klanten te adviseren. Volgens AH geven steeds meer consumenten aan behoefte te hebben aan meer informatie of hulp bij het maken van gezondere keuzes als het gaat om de dagelijkse boodschappen. Zij willen graag gezonder eten of proberen om een of meer dagen per week ongezonde keuzes te vermijden.

Zichtbaar
In alle winkels en online worden de komende periode gezondere producten extra zichtbaar gemaakt door middel van een ‘helpend handje’. Ook zullen er suggesties worden gedaan voor gezondere maaltijden. Albert Heijn ondersteunt zo haar klanten met veel gezonde keuzes in het assortiment. De voedingsdeskundigen zullen de klanten wijzen op gezonde producten, zij zullen aandacht vragen voor verse groenten en fruit, maar ook voor alternatieven voor snacks als snoeptomaatjes of gedroogd fruit.

Bron: