MenuLevensmiddelenkrant

Poiesz neemt vijf supers van Jumbo over

SNEEK - De Friese supermarktketen Poiesz neemt een vijftal supermarkten over van Jumbo.

Het gaat om de C1000 supermarkten in Musselkanaal (Dirk de Ruijterstraat), Norg (Brinkhofweide), Stadskanaal (Velingspad) en Heerenveen (Jister), en de Jumbo supermarkt in Veendam (Kerkstraat). Gekoppeld aan de overname van de exploitatie door Poiesz Supermarkten heeft Poiesz Vastgoed  het eigendom verworven van de winkelpanden waarin de overgenomen supermarkten in Norg, Stadskanaal en Heerenveen zijn gevestigd.

Medewerkers

Nog voor het eind van dit jaar moeten vier van de vijf winkels zijn omgebouwd naar Poiesz. De vijfde moet uiterlijk 1 mei 2015 aan het winkelbestand van de Friezen worden toegevoegd. Alle medewerkers treden op het moment van overname in dienst van Poiesz Supermarkten, waar inmiddels ruim 4700 medewerkers werkzaam zijn.

Trots
De directie van Poiesz Supermarkten is zeer trots op het feit dat ook deze overname succesvol is afgerond. In het jaar 2010 zijn al eens zeven supermarkten van Jumbo overgenomen. “In alle gevallen zijn de eerdere overnames van toegevoegde waarde gebleken en ook nu twijfelen we er geen seconde aan dat de vijf nieuwe filialen van meerwaarde zullen zijn voor ons prachtige bedrijf”, aldus algemeen directeur Piet Smit.
Inclusief de overname van de vijf winkels van Jumbo telt Poiesz straks 69 vestigingen.

Bron: Levensmiddelenkrant