MenuLevensmiddelenkrant

Albert Heijn komt met vers glutenvrij brood

ZAANDAM – Albert Heijn heeft sinds enkele dagen gebakken glutenvrije producten van Genius in het assortiment. Het gaat om verse glutenvrije broden, broodjes en muffins.

Daarmee is Albert Heijn de enige supermarkt in Nederland die Genius-producten verkoopt. Ook enkele Albert Heijn winkels in België gaan een assortiment Genius-producten verkopen. Genius Gluten Free, de grootste bakkerij van verschillende 'vrij-van'-producten en marktleider in het Verenigd Koninkrijk, breidt daarmee uit naar Nederland als eerste bakkerijmerk dat verse, glutenvrije producten in de schappen van de bakkerijafdeling van een supermarkt heeft staan.

Aanvulling
De Genius-producten vertegenwoordigen een aanzienlijke aanvulling op het glutenvrij aanbod van Albert Heijn en zullen worden verkocht op de bakkerijafdeling, voorzien van een speciaal voor de Nederlandse markt ontworpen verpakking, zegt AH.

Groei
De categorie glutenvrij maakt in Nederland een sterke groei door en men verwacht een jaarlijks groeipercentage van meer dan 5% tot 2018. Albert Heijn directeur merchandising en sourcing Vers, Marit van Egmond: "Wij zijn blij dat we dit assortiment verse producten exclusief kunnen aanbieden aan de Nederlandse consument." Genius commercieel directeur Dave Shaw: "Nederland is een van de snelstgroeiende glutenvrijmarkten in Europa en wij zien uitstekende kansen om een toenemend aantal consumenten te bereiken die overwegen over te stappen op een glutenvrij of glutenarm dieet. Albert Heijn is met deze lancering de eerste grote Nederlandse retailer die deze trend omarmt en zo veel investeert in de categorie glutenvrij.”

Bron: Levensmiddelenkrant