MenuLevensmiddelenkrant

Ten Brink Foodretail zet gezonde voeding centraal

ALPHEN AAN DEN RIJN – Supermarktondernemer Edwin ten Brink van Ten Brink Foodretail introduceert een groot assortiment gezonde voeding in zijn winkel. De circa 300 nieuwe producten krijgen een centrale plaats nabij de actiestraat.

Ten Brink is al een jaar of twee bezig met het verduurzamen van zijn aanbod. Zo verkoopt hij al enige tijd producten met daarop de naam en foto van lokale producenten. Zo betrekt hij zijn rundvlees van veehouder Henk Broeders (foto). “Het nieuwe aanbod gezonde voeding is de laatste stap die ik nog moet zetten. In onze actiestraat komen nieuwe stellingen op pallets, waardoor ik daar de hoogte in kan. De ruimte die daardoor ontstaat op de kopstellingen van de actiestraat vul ik met het nieuwe aanbod biologische en glutenvrije producten. Ook krijg ik een volledig aanbod raw- en superfoods.”

Eet Anders
De centrale plaats tussen actie-aanbod en vers is door de ondernemer uit Alphen aan den Rijn bewust gekozen. “Je moet gezonde voeding zichtbaar maken en op deze plek komt iedereen het tegen.” De kopstellingen met daarop het nieuwe aanbod – dat groeit van 150 naar 450 producten – zijn voorzien van signing met daarop ‘eet anders’. De ondernemer werd op dit idee gebracht door de formule Eataly die in het Italiaans hetzelfde credo ‘alti cibi’ hanteert.

De nieuwe stellingen en signing zijn te zien op de Facebook-pagina van Ten Brink Foodretail.

Bron: Levensmiddelenkrant