MenuLevensmiddelenkrant

Webwinkel Jumbo.com online

VEGHEL – De webwinkel van Jumbo is sinds woensdag online. Via de aparte site Jumbo.com of via een app kunnen klanten nu online boodschappen bestellen en afhalen bij een Pick Up Point.

Jumbo kondigt het live gaan van de webwinkel Jumbo.com woensdag onder meer aan op de voorpagina van de Telegraaf. In een keer opent de keten deze week zeven Pick Up Points geopend in respectievelijk Tilburg, Schijndel, Raamsdonksveer, Nieuwegein en twee in Utrecht. Binnenkort worden er nog meer Pick Up Points geopend, belooft de keten. Dit jaar zullen dat er nog ‘enkele tientallen’ zijn op verschillende plekken in het land. Van Eerd: “We kunnen zo snel zoveel afhaallocaties openen omdat we dit samen met onze ondernemers doen. Onze franchisenemers zijn unaniem enthousiast.”

Behoefte
De supermarktketen zegt met Jumbo.com in te spelen op de groeiende behoefte van consumenten om overal en op elk moment boodschappen te kunnen doen. “We beleven vandaag een mijlpaal als familiebedrijf. Doordat we nu naast al onze winkels ook een webwinkel en Pick Up Points hebben, bieden we de klant maximale keuze in hoe, waar en wanneer hij of zij boodschappen doet en ophaalt”, aldus Frits van Eerd, algemeen directeur van Jumbo.

Jumbo.com
Jumbo zegt het klanten zo gemakkelijk mogelijk te willen maken bij het online winkelen. Van Eerd: “Zo hoef je niet perse een heel recept bij elkaar te zoeken, maar kun je ook eenvoudig alle ingrediënten met één klik in je mandje stoppen. En wil je niet drie kilo appels, maar slechts drie stuks? Dan is ook dát geen probleem. Klanten bepalen zelf of ze kiezen voor gewicht of aantallen. Met dat soort elementen zijn we in staat om de klant online een net zo prettige ervaring te bezorgen als in de winkel.” Verder staat er op de site uitgebreide productinformatie, meerdere foto’s per product en ‘relevante tips’.

Drie soorten Pick Up Points
Volgens Van Eerd zijn er verschillende soorten Pick Up Points: “We introduceren ze in drie varianten. Zo zijn er afhaalbalies in onze winkels, maar ook verschillende drive-throughs naast bestaande winkels. Op plekken waar nog geen winkel in de buurt is, openen we een beperkt aantal solo Pick Up Points. Bij die laatste twee varianten hoef je niet eens uit de auto te stappen. Onze collega’s zetten de bestelling desgewenst direct in de kofferbak, terwijl de klant afrekent vanuit de autostoel.” Klanten die hun bestelling ophalen bij een Pick Up Point in een winkel, hoeven enkel een code te scannen. Vervolgens brengt een medewerker van de winkel de boodschappen naar hen toe.

Als opwarmer voor de lancering van Jumbo.com, verschenen gisteren op diverse opvallende locaties in Nederland grote bouwborden: ‘Hier komt binnenkort de grootste Jumbo winkel van Nederland’.

Bron: Levensmiddelenkrant