MenuLevensmiddelenkrant

Foto: Vion. 

Vion heropent rundvleesbedrijf in Duitsland

WALDKRAIBURG- Vion opent na twee bouwjaren het vernieuwde rundvleesbedrijf in het Duitse Waldkraiburg.

De capaciteit van het bedrijf is uitgebreid naar 5.000 dieren per week en sinds enkele weken draait het bedrijf op volle capaciteit. In 2016 investeerde het bedrijf meer dan 20 miljoen euro in de verbouwing en uitbreiding. “De vestigingsplaats Waldkraiburg ligt in het hart van de veeteelt van het beierse ras de Simmentaler vlekvee”, vertelt Bernd Stange, chief operation officer van de divisie rundvlees bij Vion. “Daarom lag het voor de hand om de capaciteit te verhogen bij een stijgende vraag.”

Dierwelzijnslabel
Het vleescentrum Waldkraiburg is slechts een paar weken geleden, als eerste runderslachterij in Duitsland, door de Duitse dierenbescherming met het dierwelzijnslabel ‘Für Mehr Tierschutz’ gecertificeerd.

Bron: Levensmiddelenkrant/VION