MenuLevensmiddelenkrant

Foto: Claire Bontje

Rico Verhoeven gezicht van Zonnatura campagne

AMSTERDAM – Wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven is het nieuwe opvallende boegbeeld in de mediacampagne van Zonnatura. Met een ‘opgefriste’ merkprofilering wil Wessanen naar eigen zeggen ‘het stoffige, oude imago’ van Zonnatura oppoetsen en een jongere doelgroep aanspreken.

Met een stare down tussen general manager Jeroen Mustert van Wessanen en Nederlands’ meest bekende kickbokser Rico Verhoeven is op opvallende wijze een start gemaakt met de mediacampagne, die de ‘opgefriste’ profilering inluidt van het aloude Zonnatura-merk. Het decor van hun stare down was pop-upstore Sunny’s Breakfast Bar in Amsterdam, waar onder leiding van social influencer Nina Pierson drie weken lang gezonde muesli bowls aan de man worden gebracht.

Verantwoord eten
Vlak voor deze ludieke openingsactie vroeg Levensmiddelenkrant aan Jeroen Mustert waarom hiervoor de krachten zijn gebundeld met kickbokser Rico Verhoeven. Een verschijning, die velen niet direct associëren met het verantwoorde imago van Zonnatura. “Zonnatura heeft na zestig jaar nog steeds hetzelfde uitgangspunt, namelijk al het goede uit de natuur halen en dit in voeding stoppen”, benadrukt Mustert. “We hebben echter gemerkt dat Zonnatura vooral bij jongere consumenten een wat saai en stoffig imago heeft en niet altijd wordt geassocieerd met lekkere producten. Daarom willen we met Rico Verhoeven als boegbeeld Zonnatura neerzetten als een gezond en vooral ook lekker merk, dat volledig past in een gezonde en actieve levensstijl. Wie anders dan de breedste, stoerste en meest sympathieke Nederlander voor wie dagelijks verantwoord eten essentieel is, kan deze boodschap het beste uitdragen richting jongeren? Zo willen we Zonnatura op een frisse, overtuigende, maar vooral ook disruptieve wijze nieuw in de markt positioneren.”

Gezond ontbijten
Volgens Mustert behelst de mediacampagne veel meer dan de nieuwe marktprofilering van Zonnatura. “We willen Nederlandse consumenten, en dan met name jongeren, inspireren om gezond en bewust te ontbijten”, licht hij toe. “Een op de zes Nederlanders spreekt aan het begin van het nieuwe jaar het voornemen uit om verantwoorder te gaan eten en dagelijks te ontbijten. Een groot deel van hen houdt dit echter niet lang vol. Zij hebben een duw in de rug nodig om echt invulling te geven aan dit voornemen. Rico Verhoeven is in mijn ogen hiervoor de aangewezen persoon. Daarom is een televisiespot ontwikkeld waarin Rico een op zijn smartphone starende jongen aan de ontbijttafel via een stare down stimuleert om zijn nieuwe volkoren muesli met pure chocolade van Zonnatura op te eten. Daarnaast zal Rico’s gezicht te zien zijn op Zonnatura-posters in abri’s door heel het land. Allereerst staat in de campagne de volkoren muesli met pure chocolade centraal. Vanaf april is er speciale aandacht voor de tussendoorrepen van Zonnatura. Daarna worden ook de groentespreads, de thee en de plantaardige dranken onder dit biologische label in de schijnwerpers gezet.”

Nieuwe verpakkingen
Mustert: “Met moderne verpakkingen met daarop prachtige productfotografie willen we onze producten er nog meer laten uitspringen in het supermarktschap. De belangrijkste gedachte achter deze nieuwe look & feel is dat zonnestralen uitstralen over alle natuurlijke ingrediënten van Zonnatura, die een uitgesproken smaak geven aan de producten.”

Goede positionering
Mustert benadrukt dat Wessanen voortdurend met kleinere en grotere retailers in gesprek is over een goede positionering van Zonnatura in het schap. “Belangrijk hierbij is dat zij met ons willen investeren in het stimuleren van de verkoop van onze biologische Zonnatura-producten en de meerwaarde hiervan inzien. Een strategische schappositie is hierbij onontbeerlijk. Consumenten kunnen onze Zonnatura-thee bijvoorbeeld beter vinden als deze in het reguliere theeschap staat. Binnen dit schap kan dan twee meter worden gereserveerd voor de reguliere theevarianten en één meter voor alle biologische thee. Consumenten kunnen dan sneller een verantwoorde keuze maken.”

Bron: Levensmiddelenkrant