MenuLevensmiddelenkrant

JA-sticker wordt ingevoerd in Amsterdam

AMSTERDAM- De rechtbank van Amsterdam heeft gisteren tijdens een kort geding bekend gemaakt dat de gemeente vanaf 1 januari 2018 de JA-sticker mag invoeren. Alleen Amsterdammers met een JA-sticker op de brievenbus ontvangen dan nog ongeadresseerde folders en flyers. 

Het kort geding is aangespannen door de brancheorganisaties MailDB (verspreiders), KVGO (drukkers) en verspreider Spotta. In een persbericht laat Spotta weten dat liefhebbers van voordeel, aanbiedingen en reclamefolders met deze sticker op de brievenbus het volledige huis-aan-huis folderpakket blijven ontvangen.

Persoonlijk folderpakket
Op Folderkiezer.nl is het mogelijk om alleen favoriete folders door de brievenbus te krijgen. Een groot aantal bekende winkels zijn op deze website te vinden. Amsterdammers kunnen zo een persoonlijk folderpakket samenstellen. Spotta hoopt op deze manier het bereik voor de adverteerders te blijven garanderen. Zonder JA-sticker zullen de Amsterdammers geen folderpakket meer door de brievenbus krijgen.

Brievenbus op groen
Op 23 november start de campagne Zetjebrievenbusopgroen van MailDB over het waarom van de JA-sticker en hoe deze is aan te vragen. Huidige ontvangers van de folderpakketten krijgen de sticker via hun pakket aangeboden. In de komende maanden zullen via tal van winkeliers ook de JA-stickers worden verspreid. 

Bron: Levensmiddelenkrant