MenuLevensmiddelenkrant

AH introduceert vers glutenvrij brood

ZAANDAM – De vraag naar glutenvrij neemt toe. Supermarkten spelen daar op in met een steeds uitgebreider assortiment glutenvrije producten. Albert Heijn introduceert vanaf maandag 4 september als eerste supermarkt in Nederland vers glutenvrij brood.

Dit verse glutenvrije brood is verrijkt met extra vezels en vrij van zowel tarwe als lactose, laat de marktleider in een persbericht weten. Het glutenvrije brood is vanaf maandag te vinden op de bakkerij-afdeling in de winkels en op ah.nl. Het brood is gemaakt op basis van maïszetmeel, tapiocazetmeel en rijstmeel en bevat minimaal 6 gram vezels per 100 gram brood waardoor het extra vezelrijk is. Iedere dag wordt het brood vers gebakken in een nieuw geopende Nederlandse bakkerij, waar uitsluitend glutenvrije producten worden gemaakt. De gebruikte verpakkingen zijn extra dik en dubbel geseald, dus ook buiten de bakkerij hoeft de consument niet bang te zijn voor kruisbesmetting.

Uitgebreid assortiment
Het assortiment dagvers glutenvrij brood bestaat uit: AH vrij van gluten bruin (€ 2,99), AH vrij van gluten licht meerzaden (€ 2,99), AH vrij van gluten donker meerzaden (€ 2,99), AH vrij van gluten bruine meerzaden bollen 4 stuks (€ 1,99), AH vrij van gluten rozijnenbrood 200 gram (€ 1,99) en AH vrij van gluten cake 250 gram (€ 3,49).

Bron: Levensmiddelenkrant