MenuLevensmiddelenkrant

Op het bouwterrein in het Utrechtse Lage Weide gaf wethouder Jeroen Kreijkamp het officiële startsein voor de bouw van het nieuwe distributiecentrum van Picnic. 

 

Groeiend Picnic bouwt dc in Utrecht

UTRECHT - Online supermarkt Picnic bouwt een nieuw, duurzaam distributiecentrum van 35.000 vierkante meter in Utrecht Lage Weide.

Op het dak komt een recordhoeveelheid zonnepanelen. Het nieuwe distributiecentrum biedt werk aan 500 tot 1000 mensen en is nodig vanwege de snelle groei van de websuper.
 
In 24 steden
Het aantal klanten van de websuper verdubbelde in het eerste half jaar van 2017 tot 65.000. Dit kwam onder meer doordat de boodschappendienst actief werd in steeds meer steden. Op 1 januari van dit jaar bezorgde het bedrijf de boodschappen gratis aan huis in 6 steden, op 30 juni stond de teller op 24 steden. Het aantal elektrische wagentjes waarmee bezorgd werd steeg naar 250, terwijl nog eens 100 wagentjes besteld zijn en de komende maanden geleverd worden.
 
Doorgroeien
De bouw van het nieuwe distributiecentrum in Utrecht werd ceremonieel gestart en moet in maart volgend jaar afgerond zijn. Het vloeroppervlak is drieënhalf keer zo groot als nu. “De twee distributiecentra die we momenteel  gebruiken zijn met de huidige groei straks niet meer toereikend”, aldus mede-oprichter van Picnic Michiel Muller. “Daar spelen we op in met de bouw van een groot en hypermodern distributiecentrum, dat ons in staat stelt de komende jaren door te groeien.” Bestaande ruimtes die bekeken werden waren niet groot of niet duurzaam genoeg. “Door het zelf te bouwen kunnen we het optimaal afstemmen op onze logistieke processen en onze duurzaamheidseisen.”
 
De Utrechtse wethouder Jeroen Kreijkamp (Economische Zaken) is blij dat Picnic het nieuwe distributiecentrum in de Domstad bouwt. “Innovatie en duurzaamheid zijn belangrijk voor onze stad, dus dit nieuwe distributiecentrum is een mooie aanwinst. Bovendien levert het aanzienlijke werkgelegenheid op voor onze beroepsbevolking.”
 
Duurzaam
Het nieuwe distributiecentrum kwalificeert voor het duurzaamheidscertificaat ‘BREEAM Excellent’. Warmte die gegenereerd wordt door de motoren van de koelcel wordt door middel van een warmtewisselingsinstallatie hergebruikt in onder meer de kantoren. Op het dak ligt 20.000 vierkante meter aan zonnepanelen, die op de piekmomenten 1,9 MW stroom opwekken. Dat staat gelijk aan het verbruik van 460 huishoudens. Het distributiecentrum wordt ontwikkeld in samenwerking met Somerset Capital Partners, aannemer Wouters Schijndel en project manager CVO-group.
 
Over Picnic
Voor de lancering eind 2015 heeft Picnic drie jaar lang in stilte met een team van 30 specialisten gewerkt aan het thuisbezorgen van boodschappen zonder onnodige tussenschakels. De klant kiest welke rit het beste uitkomt en weet via de Picnic boodschappenradar tot op de minuut precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. De kosten van deze nieuwe manier van distributie zijn zo laag, dat de bezorging gratis is en de boodschappen daarnaast de laagste prijs hebben.

Picnic is een initiatief van Nederlandse ondernemers. Internetondernemers Joris Beckers en Frederik Nieuwenhuys waren de eigenaren van Fredhopper, de ontwikkelaar van personalisatiesoftware voor webwinkels. Serie-ondernemer Michiel Muller stond eerder aan de wieg van de onbemande tankstations Tango en ANWB-concurrent Route Mobiel, Bas Verheijen is voormalig marketing-directeur van Albert Heijn en C1000 en ondernemer Bouke van der Wal is eigenaar van supermarktketen Boni. Recent kwam retailondernemer Gerard Scheij aan boord.
 

Bron: Levensmiddelenkrant