MenuLevensmiddelenkrant

In het voormalige Philips Lighting-gebouw in Eindhoven gaat Emté een 3.0-vestiging openen, een formule gekenmerkt door een centrale bereidingskeuken.

'Jumbo doet bod op Emté'

UPDATE - VEGHEL - Jumbo heeft samen met een andere partij een bod uitgebracht op Emté, de supermarkten van Sligro. De hoogte van het bod is niet bekend. Dat meldt De Telegraaf donderdag op basis van bronnen in de markt.

Sligro heeft naast zijn groothandelsactiviteiten 131 supermarkten onder de merknaam Emté. De supermarkttak kampt al langere tijd met een teruglopende omzet, ondanks een nieuwe winkelformule. In april gaf Sligro aan de ontwikkelingen bij de detailhandelstak tegen het licht te gaan houden. De handel in het aandeel Sligro schoot na het uitlekken van het nieuws met ruim 5 procent omhoog. Zowel bij Sligro als Jumbo was niemand bereikbaar voor commentaar.

Reactie Sligro:

Sligro bevestigt dat het een bod heeft gehad van een partij. Deze is echter niet toereikend. De groothandel schrijft in een reactie: "Met enige regelmaat bereiken Sligro Food Group berichten van interesse in een overname of samenwerking met Emté, in meer of mindere vorm. Zo heeft Sligro Food group ook recent weer een niet bindende en voorwaardelijke bieding op Emté ontvangen. Dergelijke biedingen zijn op dit moment niet opportuun en Sligro Food Group heeft dit dan ook laten weten aan geinteresseerde partijen. Zoals al eerder bekend gemaakt zal Sligro Food Group op 20 juli a.a. de uitkomsten van haar evaluatie van Emté presenteren en zich uitlaten over de toekomstscenario's die wij overwegen.  zoals telkens gecommuniceerd houden wij daarbij alle opties open, maar heeft een verkoop van de activiteiten duidelijk niet onze voorkeur."

Bron: ANP