MenuLevensmiddelenkrant

Plus boert goed in eerste halfjaar

UTRECHT –Plus kijkt terug op een succesvol eerste halfjaar. Voor het vierde jaar op rij groeit de formule harder dan de markt. Plus realiseerde over de eerste 26 weken van 2017 een consumentenomzet van ruim 1,2 miljard euro. Dit is een omzetgroei van 4,9%.

Daarmee komt de omzetgroei van Plus opnieuw hoger uit dan de marktgroei in het eerste halfjaar van 3,3 (Nielsen). Het marktaandeel van Plus steeg van 6,24% (eerste 25 weken 2016) naar 6,33% over de eerste 25 weken van 2017. Jan Brouwer, algemeen directeur van Plus: “We hebben een succesvol halfjaar achter de rug met goede omzetresultaten, maar ook met veel investeringen in de voorkant en de achterkant van de formule. Door de goede resultaten van onze nieuwe formule, de ambitieuze plannen op het gebied van logistiek en de groei op het gebied van e-commerce kunnen we stellen dat we op koers liggen om onze ambitie waar te maken om de beste supermarkt van Nederland te worden”.

Briljant 2.0
In november 2016 opende de eerste Plus-supermarkt volgens de nieuwe formule: Briljant 2.0. Na deze winkel in Abcoude volgden in het eerste halfjaar van 2017 winkels in IJsselstein, Schoonhoven en Rotterdam. Later dit jaar opent de vijfde pilotwinkel. Eind 2017 wordt de Briljant 2.0 formule geëvalueerd. De eerste resultaten van de pilotwinkels zijn volgens de formule boven verwachting, zowel in omzet als in consumentenwaardering.

E-commerce
Na een pilot bij dertig Plus-supermarkten is de Plus Express service nu beschikbaar bij 176 winkels. Klanten die bestellen via Plus Express krijgen hun boodschappen twee uur na bestellen op hun adres. Deze service, die uniek is in de Nederlandse foodretail, draagt bij aan de omnichannel strategie waarbij alles draait om het vervullen van de klantbehoefte op dat moment, zo zegt Plus in een persbericht.

DC
In februari kondigde Plus aan voornemens te zijn een nieuw centraal, volledig gemechaniseerd distributiecentrum in Tiel te gaan bouwen. Ter voorbereiding hierop is een adviesaanvraag bij de Ondernemingsraad ingediend en is er in goed overleg met de vakbonden een sociaal plan opgesteld voor de medewerkers in de bestaande distributiecentra. Naar verwachting start de bouw begin 2018, waarna het nieuwe distributiecentrum in 2020 volledig operationeel zal zijn. 

Bron: Levensmiddelenkrant