MenuLevensmiddelenkrant

Zodra bezoekers binnenkomen, weten ze meteen waar ze zijn.

Een van de zeven bedrijven in de hal is Kaasmakerij Booij.

Alle ondernemers komen uit de omgeving van Rotterdam. Zo is Jordy’s Bakery ook gevestigd aan de Nieuwe Binnenweg in de havenstad.

De zeven ondernemers vormen een soort kring in de hal. Veel van de gelegenheden zijn volledig open, waardoor ze samen een geheel vormen.

In het midden is een grote zitgelegenheid gecreëerd waar bezoekers hun gekochte eten en drinken kunnen nuttigen. De inrichting doet denken aan een ouderwetse huiskamer met grote oude banken en houten stoelen.

Aan de achterkant kijkt Fenix Food Factory uit over het water. Op deze kade worden regelmatig markten gehouden en staan vaak foodtrucks.

Het stille succes van Fenix Food Factory

ROTTERDAM - De Markthal in Rotterdam en de Foodhallen in Amsterdam werden afgelopen jaar met veel bombarie geopend. Met veel minder lawaai opende vorig jaar op Katendrecht in Rotterdam nog een soortgelijk concept, de Fenix Food Factory. Een groot succes, ook zonder alle aandacht.

Op initiatief van Kaapse Brouwers herrees in april vorig jaar de Fenix Food Factory. Een overdekte hal waar zeven ondernemers uit de regio hun producten verkopen. Zo heeft Booij Kaasmakers een plek in de hal, net als Stielman koffiebranders, CiderCider, Jordy’s Bakery, Rechtstreex, Kaapse Brouwers en Firma Bijten. Anders dan in de Markthal zijn alle ondernemers die hier begonnen nog stuk voor stuk actief. In de Fenix Food Factory krijgen de veelal jonge ondernemers de kans om zich te presenteren en dat gaat ze goed af. Na een rondvraag blijkt dat alle zaken boven verwachting lopen. De hal trekt veel publiek en met name op de zaterdagen kun je er ‘over de koppen’ lopen. In de hal is eten en drinken verkrijgbaar voor zowel directe consumptie als voor thuisgebruik. Over verdere uitbreiding wordt nog niet gesproken. Voorlopig gaan de ondernemers op deze voet rustig verder werken aan hun bekendheid.

Bron: Out.of.Home Shops