MenuLevensmiddelenkrant

‘Nieuwe Spar University is geïnspireerd door Londen’

FOTO'S
EINDHOVEN - Spar University heeft zijn eerste vestiging buiten de Randstad. Op de begane grond van het Flux-gebouw van de Technische Universiteit Eindhoven is een winkel gebouwd van slechts 130 vierkante meter.

De gemaksformule die speciaal is ontwikkeld voor universiteiten zou dit voorjaar al opengaan in Eindhoven. Door vertraging in de bouw van twee woontorens op de campus, met in totaal meer dan zeshonderd woonunits, is de opening verplaatst naar de zomer. De kleinere variant van alweer de vierde vestiging van Spar University vraagt om een specifieke aanpak. Ondernemer Erwin Binneveld: “De opzet van deze winkel is hetzelfde als die van onze andere winkels: Spar University is de grab & go studentenformule van Nederland. Boodschappen doen voor de eerste 48 uur, dus voor nu, straks en morgen. En dat willen we ook weer in Eindhoven laten zien. Wel hebben we ervoor gekozen om de mealdeals weg te laten. Hier hoort een grote koeling bij en die nam veel ruimte in beslag. Verder hebben we keuzes in het assortiment gemaakt. We hebben bijvoorbeeld wel het fruitmeubel, maar dan een kleine variant. Ook hebben we binnen kruidenierswaren moeten snijden. We hebben natuurlijk alle hardlopers in het assortiment, zoals suikerwerk, chocolade en chips, maar de traditionele supermarktproducten bieden wij minimaal aan.” Deze vestiging van Spar University zal naar een cashless situatie gaan, waar alleen met pin- of creditcard of contactloos kan worden betaald.

Londen
Nieuw in deze Spar University is  ‘Create Your Own Deal’. Een idee dat de ondernemers hebben opgepikt bij de buren in Engeland. “In Londen zie je veel van deze deals. We hebben deze letterlijk vertaald naar onze winkels. Toen we het voorlegden aan een studentenpanel waren zij meteen enthousiast.” De nieuwe blikvanger van Spar University is erop gericht dat studenten zelf hun deal kunenn samenstellen. “Ze kiezen een minibite, iets van een sandwich of een salade en een drankje uit voor 4,50 euro. We laten ze verder vrij in hun keuze. Het is dus niet zoals bij de meeste  winkels dat de keuze al voor hen gemaakt is”, zegt Binneveld.

Delft
Er staan nog meer locaties van Spar University op de rol. Over een paar weken volgt de opening van SPAR University in de Hogeschool Utrecht (HU). De opening van de winkel op het terrein van TU Delft is vooralsnog uitgesteld tot eind 2016.

 

Bron: Levensmiddelenkrant