MenuLevensmiddelenkrant

Foto: Albert Heijn.

Wijnafdeling AH krijgt metamorfose

ZAANDAM- De wijnafdeling van Albert Heijn krijgt een metamorfose. Als onderdeel daarvan heeft de marktleider de wijntap geïntroduceerd.

Er worden achttien wijntaps toegevoegd aan het assortiment. De wijnen hebben dezelfde kwaliteit als wijn uit een fles en zijn gekoeld vier tot zes weken houdbaar. Om de keuze voor een goede fles wijn makkelijker te maken, heeft Albert Heijn twee voorselecties gemaakt: momentwijnen en favorietwijnen. De momentwijnen zijn voor een specifiek moment, passend bij het seizoen. De favorietwijnen zijn wijnen binnen een bepaald thema. De selecties wisselen regelmatig. Spike Huisman, wijnexpert bij Albert Heijn: “We starten met een voorselectie van bekroonde wijnen uit De Grote Hamersma, de bekendste wijngids van Nederland.” Klanten kunnen deze geselecteerde wijnen ook online bestellen met de nieuwe Wijnboxen.

Slurp
De wijntap bevat 1,5 tot 3 liter wijn in een doos. In andere Europese landen zijn deze wijntaps (in het buitenland ook wel bag-in-box genoemd) al bekend. De fijn is van dezelfde kwaliteit als in een fles en net zo lang houdbaar. Onder andere een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland en Côte du Rhône uit Frankrijk zijn vanaf nu beschikbaar in een wijntap. Voor klanten die geen hele fles of tap willen openmaken, komt er meer keuze in kleine flessen met een inhoud van 375 cl. Dit assortiment wordt uitgebreid met bijna twintig varianten, van de ‘Slurp’  van Ilja Gort tot de AH Excellent Selectie Touraine.

Ook wijnen met een lager alcoholpercentage of zonder alcohol zijn in opkomst omdat consumenten soms een licht wijntje willen drinken, zo meldt Albert Heijn. De supermarkt introduceert drie varianten Skinny wijn: rood, wit en rosé. “Deze wijn smaakt als een normale wijn maar heeft een lager alcoholpercentage. Daarnaast zijn er twee wijntaps met een lager alcoholpercentage. Er komen ook twee alcoholvrije (0.0%) wijnen in het assortiment van wijnhuis Torres”, aldus de keten.

In de winkels hebben alle wijnen een nieuw schapkaartje met een smaakaanduiding. Daarop staan ook wijn en spijs-tips, de herkomst, prijswinnend, of de wijn biologisch is en of deze een lager of geen alcoholpercentage heeft.

Bron: Levensmiddelenkrant