MenuLevensmiddelenkrant

Foto: Wamart.

Verkoopautomaat Walmart wordt uitgebreid

SHERMAN (VS) - Walmart gaat de verkoopautomaat voor online bestellingen uitbreiden. In een van de filialen in Sherman, Texas, zal de tweede versie van het concept worden getest.

Met de verkoopautomaten kunnen klanten binnen enkele seconden hun online bestelde boodschappen ophalen zonder contact met werknemers. Vorig jaar werd de eerste supermarktkiosk geopend in Oklahoma, waar twee klanten tegelijk werden bediend. De nieuwe verkoopautomaat is groter en kan vijf klanten van dienst zijn.

Vers
De klanten kopen en betalen hun boodschappen online, waarna medewerkers hun bestellingen verpakken in de opslaglocaties in de kiosk van 1,2 meter lang. De kiosk heeft koelkasten en diepvriezers die de boodschappen vers houden. Wanneer klanten hun boodschappen komen ophalen, scannen ze de streepjescode die te vinden is in een e-mail van Walmart. De boodschappen verschijnen vervolgens binnen een minuut. Aan het ophalen van de boodschappen zijn geen kosten verbonden, maar om van de service gebruik te kunnen maken is een minimaal bestelbedrag van 30 dollar ingesteld.

Ophaaltijden
Door de geautomatiseerde verkoopautomaat hoeven klanten niet meer de supermarkt in. Het hele proces duurt een minuut en binnenkort gaat Walmart de ophaaltijden uitbreiden. Daardoor kunnen de bestellingen op elk gewenst moment worden opgehaald, zowel overdag als ‘s nachts. De supermarktketen implementeert in 700 van zijn winkels een vergelijkbare, maar kleinere kiosk om online bestellingen op te halen. De verkoopautomaten maken deel uit van de plannen van Walmart om on- en offline beter te concurreren met Amazon.

Bron: Levensmiddelenkrant