MenuLevensmiddelenkrant

Plantaardige biefstuk Vivera groot succes bij Tesco

HOLTEN- De eerste levering plantaardige biefstuk is bij de Britse supermarktketen Tesco bijna uitverkocht.

De plantaardige biefstuk is voor het eerst te koop bij Tesco. Gert Jan Gombert van Vivera: “Wij zijn overweldigd door het grote succes van de 100 procent plantaardige biefstuk. Binnen enkele dagen is bijna de volledige eerste levering van 40.000 stuks uitverkocht. De verkopen hadden nog veel groter kunnen zijn, bij sommige supermarkten waren ze binnen een dag uitverkocht. De consumenten in Engeland zijn vrijwel zonder uitzondering zeer enthousiast, onder andere over de smaak en textuur van de steak. De hashtag #Vivera ontploft bijna op Instagram. Ook bij professionele beoordelaars is dit grensverleggende product bijzonder positief ontvangen. Wij gaan onze uiterste best doen om zoveel mogelijk aan de marktvraag te voldoen door onze productie sneller dan gepland te verhogen.”

Nederland
NVanaf 11 juni zal de plantaardige biefstuk bij de meeste Nederlandse retailers in de schappen verschijnen. Albert Heijn, Attent, Boni, Boon’s Markt, Coop, DEEN, Deka Markt, Dirk van den Broek, Emté, Hoogvliet, Jan Linders, JUMBO Supermarkten, MCD, Nettorama, Plus, Poiesz, Spar en Vomar Voordeelmarkt gaan de 100% plantaardige biefstuk verkopen. In België zal de verkoop vanaf 11 juni bij Carrefour van start gaan.

Vivera verwacht dit jaar nog miljoenen stuks te kunnen produceren. Er worden alleen plantaardige ingrediënten als tarwe en soja gebruikt. Hierdoor is het product geschikt voor vegetariërs, veganisten en mensen die een of meer dagen per week geen vlees eten.

Bron: Levensmiddelenkrant