MenuLevensmiddelenkrant

Foto: Greenco. 

PlanetProof snacktomaatjes bij Jumbo

HONSELERDIJK- Jumbo heeft vanaf deze week de eerste Tommies snacktomaatjes met het PlanetProof-keurmerk in de winkel liggen.

Het keurmerk garandeert dat de snacktomaatjes duurzaam zijn geteeld. Hiermee draagt producent Greenco aan bij aan het doel van Jumbo om in 2020 uitsluitend PlanetProof gecertificeerde groente en fruit van Nederlandse bodem te verkopen. Ton van den Hoek, unitmanager Jumbo Supermarkten:  “Met het gevarieerde Tommies-assortiment genieten onze klanten voortaan van lekkere en gezonde producten met de garantie dat ze verantwoord geteeld zijn.”

Met het PlanetProof logo geven Jumbo, Greenco en ketenpartner The Greenery klanten de mogelijkheid om voor duurzame groente van Nederlandse bodem te kiezen. Uit de IRi Infoscan Supermarkten 2018 blijkt dat snacktomaten met 31 procent marktaandeel de top-5 segmenten tomaten aanvoert. “Met het bemachtigen van het PlanetProof- keurmerk willen wij andere groente- en fruittelers overtuigen zich te certificeren. Samen kunnen wij Jumbo en andere retailers helpen hun duurzaamheidsdoelen te realiseren”, aldus Greenco ceo Robert Ketelarij. Steven Martina, ceo van The Greenery, juicht het initiatief toe. "Wij stimuleren onze telers zo duurzaam mogelijk te werken op het gebied van energie, water, afval, gewasbescherming en arbeidsomstandigheden."

Bron: Levensmiddelenkrant