MenuLevensmiddelenkrant

Jan Linders heeft omzetgroei van vijf procent in 2017

NIEUW-BERGEN- Jan Linders Supermarkten heeft in 2017 met een omzet van 408,5 miljoen euro een omzetgroei van maar liefst 5% ten opzichte van 2016 gerealiseerd. 

Deze groei is opnieuw hoger dan de groei van de totale markt in 2017, die volgens de cijfers van Nielsen 3,4% bedroeg. Vanaf 2010 groeit Jan Linders elk jaar meer dan de markt. De supermarkt uit het zuiden zag ten opzichte van 2016 ook het aantal klanten toenemen met 2,8%.

Nieuwe formule
De vernieuwde formule die eind 2015 werd gelanceerd, is succesvol en wordt vanaf de introductie door consumenten omarmd. Een grote focus op vers en de juiste balans tussen kwaliteit, service én voordeel spelen in de nieuwe formule een hoofdrol. Net als in 2015 en 2016, werd ook in 2017 een 10-tal supermarkten verbouwd volgens de uitgangspunten van de nieuwe formule. Tevens werden aan het eind van het jaar 2 nieuwe filialen aan het winkelbestand toegevoegd: Amstenrade en Melick.  Ook in 2018 gaat de vernieuwingsoperatie door en zal een tiental supermarkten verspreid in het marktgebied geheel vernieuwd worden.

Trouwe klantenkring
Leo Linders, Algemeen Directeur van Jan Linders Supermarkten: “Een indrukwekkend lijstje, als je het  zo op een rijtje zet. Als regionale speler zijn we daar erg trots op.  We hebben een trouwe klantenkring die zich steeds verder uitbreidt. We zien dat onze klanten vooral onze kwaliteit en onze service waarderen. Daarmee scoren we bovengemiddeld goed. Daarnaast is er een erg hoge waardering voor ons assortiment, iets wat vooral gedreven wordt door onze focus op versproducten, die we waar mogelijk uit eigen streek halen. Het is mooi om te zien dat steeds meer consumenten ons weten te vinden.” 

Bron: Levensmiddelenkrant